Els sirgadors del Volga

Els sirgadors del Volga (1873) és obra d’Ilia Repin (1844-1930) i està emmarcada en el que els especialistes anomenen realisme crític en la Rússia de finals del segle XIX. Aquest quadre, de grans proporcions, retrata com un grapat d’homes arrosseguen riu amunt un vaixell. Resulta que en aquella època el homes eren més barats que la tracció animal per a dur a terme aquest tipus de feina. Des de el meu punt de vista, els rostres dels sirgadors transmeten abatiment, desesperança i resignació. Entremig apareix un jove ros, que alçant el cap amb mirada enèrgica, expressa el seu descontentament amb la mà al pit. Com si, amb actitud desafiant, es disposes a desfer-se de la corda. Actualment, en la nostra societat, són el conformisme, l’individualisme i la falta de valors el que arrosseguen gran part del jovent. Una càrrega molt diferent a la que carregaven els sirgadors del Volga però també molt destructiva. Tanmateix, el pitjor de tot és que ningú alça el cap.

[@more@]

Quant a maneletviu

Hola. Em dic Manel. Sóc natural de Puigcerdà (La Cerdanya) i ara visc entre Les Corts (Barcelonés) i Donosti (Guipúscoa). Sovint em faig moltes preguntes que no trobo respostes. Visc en un món i en una societat que és capaç del millor i del pitjor. Una societat on hi ha persones que són capaces de fer coses extraordinàries. I d’altres sense escrúpols ni miraments. Aquest bloc és per tothom i per ningú en concret. En qualsevol cas, només pretenc conèixer, aprendre, mostrar, ajudar, agrair, comunicar-me, sentir i viure a través de les noves tecnologies. Salut i Bon viatge!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Els sirgadors del Volga

 1. LauRa diu:

  no diguis que ningú alça el cap…sigui on sigui, com en els sirgadors de Volga, sempre quedaran joves que, alçant el cap, amb mirada enèrgica, expressaran el seu descontentament amb la mà al pit i, amb actitud desafiant, es disposaran a desfer-se de la corda.

 2. He actualitzat la teva ubicació a les Corts a la XARXA REPUBLICANA. Per enllaçar-hi: http://xarxarepublicana.blogspot.com

  Salut i llibertats.

  Moisès Rial
  http://llibertats.blogspot.com
  Respondre aquest comentari

 3. * Peix del Mar, Air Jordans va dir: no pots veure les meves llàgrimes …

Els comentaris estan tancats.